• www.sans-zorg.nl
  • www.sans-zorg.nl
  • www.sans-zorg.nl
  • www.sans-zorg.nl
  • www.sans-zorg.nl
Vakantiezuster
vrijdag 06 oktober 2017 15:05

Help Sandra’s patiënten aan een rolstoelbus

 

Al een paar jaar gaat SoloPartners-lid Sandra Hendriksen op reis met patiënten in een rolstoel. Niet om er een dikke boterham aan te verdienen, maar om deze mensen een geweldige vakantie te bezorgen. Daarvoor is een fatsoenlijke rolstoelbus nodig. Wij van SoloPartners hebben al een donatie gedaan. Draag jij ook je steentje bij?

 

Op vakantie in eigen land, Oostenrijk of buiten Europa: zelfstandig wijkverpleegkundige Sandra gaat regelmatig met patiënten mee op reis om een-op-een-zorg te bieden. Zodat zij hun familie of oude vrienden weer kunnen zien, of om er gewoon even tussenuit te zijn.

 

Laatste reis

Sandra maakt deze reizen al een paar jaar. “Het begon toen een vrouw me vroeg of ik met haar vader mee op reis wilde naar Bali, zodat ik hem een-op-een-verzorging kon bieden. Die man was 88 jaar en wilde voor de laatste keer zijn Indonesische familie zien. Dat was een geweldige reis.”

 

Eenmaal terug in Nederland volgde de ene na de andere aanvraag. Momenteel gebruikt ze de Berlingo van haar moeder voor deze reizen. Handig? Allesbehalve, want niet alle patiënten kunnen staan. En daarom is ze op zoek naar een fatsoenlijke rolstoelbus.

 

Fatsoenlijke bus

In april 2017 werkt Sandra zich tijdens een sponsorloop van 14 kilometer in het zweet. Ze hoopt dan namelijk 30.000 euro ophalen. “Maar als het 15.000 euro wordt, ben ik ook een gelukkige vrouw. Ik hoef geen grote nieuwe bus waar zes personen in passen. Een rolstoelbus waarmee ik een fatsoenlijke rit kan maken, is voldoende. Met eventueel een extra plek, mocht de partner van de patiënt ook mee willen.”

 

Aanpassingen

Sandra wil de 30.000 euro ook gaan gebruiken voor aanpassingen aan de bus. Er moet bijvoorbeeld een inklapbare oprijplaat gebouwd worden. Ook komt er een draaibare passagiersstoel in, zodat patiënten makkelijk in- en uit kunnen stappen. Tot slot moet de bus voorzien zijn van het juiste bevestigingsmateriaal.

 

Steunen

De crowdfunding wordt momenteel op poten gezet. Wil jij Sandra steunen? Dat kan! Het werkt heel simpel: meld je aan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Dan volgt vanzelf een mail. Sandra benadrukt: “We hebben het in de zorg vooral over geld, maar nooit over de mensen zelf. Ik hoef dus geen miljoenen binnen te slepen. Ik wil gewoon een aangepaste rolstoelbus, zodat mensen lekker op vakantie kunnen en in sommige gevallen hun familie weer kunnen zien. Voor dat all-you-need-is-love-effect.”

 
Presentatie bedrijfsplan
vrijdag 02 april 2010 00:00
In besloten kring wordt het bedrijfsplan gepresenteerd.
 
Lancering website
vrijdag 02 april 2010 00:00
Na afloop van de succesvolle presentatie werd onze eerste website officieel in gebruik genomen.
 


Banner
Banner